Bästa PT-utbildningen

Bästa PT-utbildningen

Daniela Nattsen

oktober 22, 2022 13 minuters läsning

Letar du efter den bästa PT-utbildningen? I denna omfattande guide går vi igenom allt du behöver veta för att välja rätt utbildning till personlig tränare. Vi jämför våra olika alternativ, diskuterar viktiga faktorer att överväga, och förklarar vad man ska leta efter när man söker efter den bästa PT-utbildningen på marknaden!

 

Vad kännetecknar den bästa PT-utbildningen?

 

Bra kursinnehåll

 

 

 

Kompetenta lärare

 

 

Licens efter examen

 

 

 

Möjligheter till jobb efter examen

 

 

Läs mer: Så är det att jobba som PT.

 

Därför är det viktigt att välja en bra PT-utbildning

Recensioner från Studentum

 

Svar på vanliga frågor

 

Varför ska jag välja er på EBT Academy?

Vi på EBT Academy arbetar med evidensbaserad träning och jobbar därmed för att minska den okunskap som existerar i träningsbranschen idag. Innehållet i utbildningarna granskas regelbundet av vårt team med bland annat läkare och fysioterapeuter med träningsbakgrund. Detta för att kunna säkerställa högsta kvalité och ligga i linje med den senaste forskningen.

Vad har EBT Academy för utbildningar?

Vi erbjuder två olika typer av utbildningar till personlig tränare.  All Inclusive, som är en huvudsakligen är fysisk utbildning i både Göteborg och Malmö där det även ingår digital undervisning. Flex är vår PT-utbildning på distans. Vi har även en utbildning till kostrådgivare på distans. Dessa alternativ gör att du kan välja den studieform som passar dig bäst!

Vad har er PT-utbildning för pris?

All Inclusive- utbildningen som hålls i antingen Göteborg och Malmö kostar 39 995 kr med möjlighet till räntefri delbetalning. Flex på distans kostar utbildningen fr 16 145 kr med möjlighet till räntefri delbetalning. Vi erbjuder en räntefri delbetalning i samarbete med SVEA ekonomi i 12/24 månader.

Vad har er personliga tränare-utbildning för längd?

All Inclusive löper över 4 månaders tid och Flex löper över 16 veckor som minimum då du här kan bestämma din egen studietakt. Båda utbildningarna består av tre block som är självstudier, digitala och fysiska träffar. I All Inclusive består en stor del av fysiska träffar och Flex har 2 heldagar där ni gå igenom praktiken av träningen.

Hur många lärarledda timmar ingår i All Inclusive utbildningen?

Utbildningen består av 123 timmars lärarledd praktisk på plats. Utöver detta har vi även lärarledda digitala föreläsningar live.

Vilken kompetens har era lärare?

Alla våra lärare är högskoleutbildade – även våra personliga tränare. Vi har läkare, dietister, beteendevetare, idrottslärare, idrottsvetare, fysioterapeuter i teamet som dessutom arbetar kliniskt och kan ta med sig all sin kunskap från verkligheten för att du ska få en så bra utbildning som möjligt.

Hur ofta uppdateras ert studiematerial?

Vårt studiematerial uppdateras regelbundet, varje gång det sker väsentliga evidensbaserade förändringar. Vi strävar efter att alltid erbjuda den senaste och mest relevanta kunskapen. Dessutom bygger vi kontinuerligt på vårt material med nya videor och interaktivt innehåll för att skapa den bästa möjliga upplevelsen för våra elever.

Vad ingår i priset när man köper er PT-utbildning?

I utbildningspriset ingår all kurslitteratur, som du kan få livstidstillgång till. Du får en T-shirt, penna och ett anteckningsblock med de viktigaste principerna från utbildningen. Dessutom får du tillgång till vårt alumninätverk med expertis som sträcker sig över hela landet. Du har även en garanterad arbetsintervju efter examen Utöver detta får även en mängd erbjudanden hos våra partners, såsom Exorlive, medlemskap på gym, samt rabatter på tillskott och kläder. Vi kan även hjälpa dig starta en hemsida. Efter avslutad utbildning får du tillgång till vårt omfattande kontaktnät.

Finns där några elever som berättar om utbildningen?

Självklart! Här berättar våra elever om utbildningen.

Klicka här för att lyssna och läsa!

Får man jobb som PT efter att ha gått er utbildning?

Efter att ha gått vår utbildning som personlig tränare (PT) har du mycket goda chanser att få jobb. Vi erbjuder en garanterad arbetsintervju och stöd genom vårt omfattande kontaktnät och alumninätverk, vilket kraftigt ökar dina möjligheter att snabbt komma in i branschen. Många av våra tidigare studenter har framgångsrikt fått anställning eller startat egen verksamhet efter att ha genomfört vår utbildning.

 

Fördelar och nackdelar med koffein

september 17, 2024

Fördelar och nackdelar med koffein

Koffein är en av världens mest konsumerade stimulantia. Cirka 85% av vuxna konsumerar dagligen koffein via kaffe, te eller energidrycker. Koffein är känt för att förbättra prestation i styrka och uthållighet, men det finns även nackdelar att beakta. Fördelar med koffein…

Allt du behöver veta om Hopparknä: orsaker, symptom och behandling

augusti 31, 2024

Allt du behöver veta om Hopparknä: orsaker, symptom och behandling

Vi har i tidigare inlägg gått igenom löparknä och kommer i detta inlägg fokusera på ännu ett vanligt knäbesvär, vilket är hopparknä.  Vad är Hopparknä? En introduktion till Patellar Tendinopati…

Vad är löparknä och vad kan du göra åt det?

augusti 27, 2024

Vad är löparknä och vad kan du göra åt det?

  Bakgrund löparknäVad beror löparknä på? Symtom på löparknä: Hur känner du igen problemet?Behandling av löparknä: Hur återhämtar…

Ta kontakt med oss

Önskar du mer information? Har du några frågor? Vi kontaktar dig.