Vilken pt-utbildning är bäst?

Vilken pt-utbildning är bäst?

EBT ACADEMY AB

december 20, 2022 7 minuters läsning

Vilken PT-Utbildning är bäst? En bra fråga, och vi redogör för vad du ska tänka på när du funderar på att gå en PT-utbildning.

Vi vet, det kan vara svårt att välja bland alla PT-utbildningar. Vad som är bäst för just dig är helt beroende på dina mål. I Sverige finns många gedigna alternativ att välja mellan. Vi redogör vad vi anser vara viktigt och ger dig ett par frågor du bör fundera på när du väljer utbildning.

Vad du ska tänka på när du väljer PT-utbildning


1. Se till att utbildningen är ackrediterad: Det är viktigt att välja en utbildning som är ackrediterad av en erkänd organisation, tex Almega Friskvårdsföretagen (FRISK) eller EuropeActive (EREPS) (FRISK kräver EA) . På så sätt kan du vara säker på att den uppfyller läromålen och de kvalitetskrav som finns. Tyvärr förekommer det skolor som trots ackreditering inte uppfyller kraven om innehåll, examination eller utformning. Det är viktigt att kunna identifiera röda flaggor för oseriösa utbildare, vilket länge varit ett problem inom branschen. Här kan du exempelvis lyssna på ett reportage från TV4För många personliga tränare håller för låg kvalité”.

2. Titta på lärarstaben: Se till att företaget har erfarna och kompetenta lärare som kan ge dig den kunskap och träning du behöver för att bli en duktig personlig tränare.

Vilka frågor ska du ställa till dig själv när du väljer PT-utbildning?

Ställ dig själv följande frågor:
Vill du lära dig om idrottsskador från en fysioterapeut som dagligen träffar skadade personer som behöver rehabiliteras? Vill du lära dig dem bästa evidensbaserade träningsmetoderna?

Vill du lära dig om livsstilsförändringar från en beteendevetare som dagligen motiverar och behandlar människor?

Vill du lära dig om hur träning påverkar kroppen, hur man förebygger folksjukdomar som diabetes och hjärtkärlsjukdomar från en läkare som dagligen träffar patienter?

Vill du lära dig hur man arbetar som Online-PT från någon som faktiskt arbetar med marknadsföring och själv är PT som kan dela med sig av egna erfarenheter?

Se då till att lärarna faktiskt har en dokumenterad arbetslivserfarenhet och en koppling till PT branschen. Det är viktigt att lärarna kan dela med sig av egna erfarenheter från verkligheten, lärare som fortsatt är aktiva inom sina kompetensområden som för varje föreläsning kan addera något nytt från den föränderliga världen av forskning och upptäckter. Du vill inte titta på förinspelat material som har år på nacken. Det är trots allt i verkligheten med klienter du kommer befinna dig när du är färdig PT.

3. Kolla på studieformen: Välj en utbildning som passar din livsstil och dina studiebehov. Vill du studera online eller på plats? Hur lång och hur flexibel är utbildningen? Hur intensiv är den? Kommer du kunna närvara i den utsträckning du önskar och ta till dig all kunskap under utbildningen? Inlärning sker bäst över tid. Korvstoppning är inget bra, varken för dig eller för dina klienter. Ge din framtida profession den respekt den förtjänar, där du med gott samvete och stolthet kan visa upp din utbildning. Det tar tid att lära sig, och det är bättre att komma ut förbered än att kastas ut i verkligheten.

4. Tänk på priset: Jämför kostnaden för olika utbildningar och se till att du får bra valuta för pengarna. Priset för en PT-utbildning befinner i spannet 16995 kr till över 70 000 kronor. Vad är det som skiljer utbildningarna åt? Är kursinnehållet detsamma? Vad får jag för mervärde av att betala ett dyrare pris? Det ska vara rimligt och motiverat.

5. Läs recensioner: Titta på vad tidigare elever har sagt om de olika utbildningarna. Detta kan ge dig en bra indikation på vad du kan förvänta dig. Har eleverna fått arbete? Får de gå på intervjuer?

Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att du väljer rätt utbildning när du ska bli personlig tränare. Glöm inte att du alltid kan ställa frågor och få mer information från dem olika företagen innan du anmäler dig.

Alla vill ha största möjliga värde för sina pengar. Om en utbildning uppfyller kraven

Våra utbildningar

Efter att ha följt dessa tips kan det vara svårt att hitta en utbildning som verkligen motsvarar dina förväntningar, men vi på EBT Academy tror att vi har en gedigen och kvalitetssäkrad utbildning. Vår utbildning är dubbelackrediterad, både internationellt av EuropaActive och nationellt av FRISK, vilket garanterar att den uppfyller höga kvalitetskrav.

Vår lärarstab är en samling pedagogiska experter på både forskning och praktik, inklusive läkare som jobbat med livsstilsförändringar och träning i flera år, medaljörer och tävlande atleter, samt psykologiexperter som kan lära dig hur man motiverar människor och skapar långsiktiga förändringar. Våra lärare kommer ge dig den kunskap och träning du behöver för att bli en personlig tränare i världsklass.

Vår studieform är flexibel och passar mångas livsstil och studiebehov. Många arbetar heltid och kan kombinera studierna med sitt arbete. Teoristudierna är på distans med en smart digital plattform med AI-baserade quizfrågor för snabb inlärning som du får tillgång så fort du anmäler dig.

Alla teoriföreläsningar spelas även in så du aldrig missar något. Praktiska utbildningen bokar du på de helgdagar som passar dig bäst. På vår distansutbildning har du två heldagar med praktisk träning, alltid på en helg. Vi på EBT Academy är stolta över att ha fått ett bra betyg på från våra elever, med ett snitt på 4,8 av 5.

Dessutom har vi skapat ett kostnadseffektivt upplägg så att vi kan erbjuda marknadens bästa pris på 16 995 kr för vår Distans Flex Utbildning. Vår FRISK ackrediterade utbildning med fokus på praktisk träning är även populär och finns i Malmö, Göteborg och Stockholm. All Inclusive hittar du här. Om du vill bli den bästa personliga tränaren du kan vara, tveka inte att anmäla dig till vår PT-utbildning på EBT Academy. Vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål och drömmar!

Fördelar och nackdelar med koffein

september 17, 2024

Fördelar och nackdelar med koffein

Koffein är en av världens mest konsumerade stimulantia. Cirka 85% av vuxna konsumerar dagligen koffein via kaffe, te eller energidrycker. Koffein är känt för att förbättra prestation i styrka och uthållighet, men det finns även nackdelar att beakta. Fördelar med koffein…

Allt du behöver veta om Hopparknä: orsaker, symptom och behandling

augusti 31, 2024

Allt du behöver veta om Hopparknä: orsaker, symptom och behandling

Vi har i tidigare inlägg gått igenom löparknä och kommer i detta inlägg fokusera på ännu ett vanligt knäbesvär, vilket är hopparknä.  Vad är Hopparknä? En introduktion till Patellar Tendinopati…

Vad är löparknä och vad kan du göra åt det?

augusti 27, 2024

Vad är löparknä och vad kan du göra åt det?

  Bakgrund löparknäVad beror löparknä på? Symtom på löparknä: Hur känner du igen problemet?Behandling av löparknä: Hur återhämtar…

Ta kontakt med oss

Önskar du mer information? Har du några frågor? Vi kontaktar dig.